
(در فایل دانلودی نام نویسنده و استاد راهنما موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات، مفاهیم و تعاریف تحقیق
1-7………………………. تعریف عملیاتی واژه ها 8
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق
بخش اول: تصمیمگیری استراتژیک 13
2-1-5 تصمیمات برنامهریزی شده و برنامهریزی نشده 17
2-1-7 تصمیمگیری استراتژیک چگونه ممکن است 21
2-1-9 عوامل موثر در رواج تفکر استراتژیک 22
2-1-10 سلسله مراتب اداری، آفت تصمیمگیری استراتژیک 22
2-1-11 هفت معیار تصمیم استراتژیک 23
2-2-2 بررسی تاریخی بهره وری 29
2-2-4 برداشت های نادرست از مفهوم بهره وری 36
2-2-5 عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی از نظرصاحبنظران و سازمان ها 37
2-2-8 مدیریت مشارکتی و بهره وری 51
2-2-9 نقش پاداش در بهره وری 54
2-2-11 مروری بر پیشینه تحقیق 57
3-8 روش های آماری تجزیه و تحلیل دادهها 72
فصل چهارم: یافته ها و نتایج تحقیق
جدول 4-6 نمره ارزیابی عملکرد به عنوان شاخص بهرهوری 79
4-5 بررسی رابطه میان متغیرهای عمومی تحقیق و بهرهوری 87
فصل پنجم: نتیجه گیری،پیشنهادها و محدودیتها
5-2-1رابطه میان متغیرهای عمومی تحقیق و بهرهوری 97
5-4 پیشنهاد برای تحقیقات آتی 102
هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیرات ابعاد شکلدهنده تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران بر بهرهوری نیروی انسانی (مطالعه موردی بانک ملت استان اصفهان) میباشد. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه مورد تحقیق، شامل کلیه کارکنان شعبات بانک ملت در استان اصفهان است، جامعه مورد مطالعه متشکل از 1500 نفر میباشد که در شعبات بانک ملت در استان اصفهان مشغول به کار میباشند. در این تحقیق برای به دست آوردن نمونه موردنظر از روش طبقه ای استفاده شده است. بدین طریق که پس از تعیین نسبت افراد جامعه (تعداد کارکنان حاضر در هر شهرستان) درصدی که هر شهر در بین کل جمعیت داشته محاسبه، و سپس به همان نسبت نمونه موردنظر به شیوه تصادفی انتخاب شده است. حجم نمونه برای انجام تحقیق تعداد 93 نفر از کارکنان بانک ملت استان اصفهان میباشد که با احتساب تقریبی 20 درصد بیشتر تعداد 115 پرسشنامه توزیع، که از این تعداد 112 پرسشنامه برگشت داده شد که از این تعداد 111 پرسشنامه قابل استفاده بود. بنابراین نمونه نهایی این تحقیق 111 نفر می باشندکه کلیهی تحلیل های آماری براین اساس انجام گرفته است.
ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، پرسشنامه بسته پاسخی است که شامل سه بخش است. بخش اول شامل سئوالات عمومی، بخش دوم شامل بیست و هشت سئوال می باشد که برای سنجش ابعاد تصمیمگیری استراتژیک مدیران بانک ملت طراحی شده است. بخش سوم پرسشنامه که برای سنجش میزان بهرهوری کارکنان آورده شده است، همان فرم ارزشیابی ویژه مشاغل اجرائی بانک ملت است که کارکنان هر ساله طبق این فرم ارزیابی میشوند و امتیاز سال قبل کارکنان بهعنوان امتیاز بهرهوری آنان درنظر گرفته شده است. اعتبار پرسشنامه براساس ضریب آلفای کرونباخ 94/0 برآورد گردید. در این پژوهش برای طبقهبندی و تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده از روش های آمار توصیفی (جدول، نمودار، فراوانی ،درصد، میانگین، انحراف استاندارد و خطای استاندارد) و آمار استنباطی ضریب همبستگی اسپیرمن، کندال، و پیرسون، و آزمون t مستقل استفاده خواهد شد.
نتایج نشان داد که فرضیات زیر در سطح اطمینان 99 درصد مورد تأئید واقع شد:
- میان مؤلفه تعهد سازمانی در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه بلوغ سازمانی در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه شکلگیری فرهنگ مشارکتی در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه ریسکپذیری در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد تأئید واقع نشد:
- میان مؤلفه جهت دهی تصمیمات در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
کلید واژه ها:
جهت دهی[1] ، تعهد سازمانی[2] ، بلوغ سازمانی[3] ، مشارکت[4] ، ریسکپذیری [5]، بهرهوری[6].
برنامهریزی استراتژیک را میتوان تلاشی منظم و سازمان یافته در جهت اتخاذ تصمیمها و مبادرت به اقدامات بنیادی تعریف کرد که به موجب آنها اینکه یک سازمان یا هر موجودیت دیگر چیست، چه میکند و چه اموری را انجام میدهد مشخص خواهد شد. برنامه ریزی استراتژیک، ارتباطات و مشارکت را سهولت بخشیده علائق و ارزشهای ناهمگرا را با یکدیگر همسو و منطبق میکند و تصمیم گیری منظم و اجرای موفقیت آمیز را ترویج و تشویق خواهد کرد. برنامه ریزی استراتژیک مجموعهای از مفاهیم، روش های کار و ابزاری است که برای کمک به مدیران و رهبران جهت کنترل و تطبیق با محیط متغیر طراحی شده اند و از این رو میتواند بهرهوری را در سطح سازمان و فردی ارتقاء بخشد.
چنانچه میدانیم یکی از عوامل رشد و توسعه هر سازمانی، نیروی انسانی آن است که در کنار مدیریت لایق و ساماندهی صحیح، نقش اساسی را در پیشبرد اهداف آن سازمان ایفا می کند. بدیهی است که سازمانها هنگامی از شکوفایی واقعی برخوردار خواهند بود که به توسعه و سطح مطلوبی از عملکرد دست یافته باشند. بنابراین سازمان زمانی میتواند به بهرهوری مطلوب برسد که از یک طرف مدیران اثربخش و کارآمد در رأس امور قرار گیرند و از طرف دیگر با به کارگیری سبک مطلوب مدیریت حداکثر بهرهوری را از کارکنان سازمان حاصل نمایند.
جهان معاصر با سرعتی شگفت انگیز در تحول و تغییر است. این تحول به یقین سرشتی تکاملی دارد و تکامل ویژگی بارز انسان است. گرچه جهان بشریت همیشه در تکامل بوده، لیکن تکامل امروزه چه از نظر تحول و چه به لحاظ سرعت، بی سابقه است. نقش نیروی انسانی در سازمان ضمن اصل و حیاتی بودن، نقش خلاق و سازنده و پویا است. نیروی انسانی با تلاش و کوشش و ایجاد هماهنگی در به کارگیری اجزاء دیگر، به سازمان تحقق بخشیده و روح و جان به آن داده و باعث به حرکت درآمدن آن میباشد و نقش عامل انسانی فراتر از نقش سایر اجزاء متشکل سازمان است چرا که بدون نیروی انسانی، سازمان به هیچ وجه نمی تواند مصداق پیدا کند.
اهمیت و توجه به نیروی انسانی و برنامه ریزی در جهت تأمین آن نقش بسزایی در موفقیت سازمان دارد. ممکن است سازمانی با امکانات مطلوب و هدف عالی ایجاد گردیده، اما فاقد نیروی انسانی کارآمد و متخصص باشد. شکست چنین سازمانی قطعی است و موفقیت یک سازمان رابطه مستقیمی با کاردانی و تلاش نیروی انسانی شاغل در آن را دارد.
خلاصه آنکه آن چه شاه بیت غزل شیوای اهمیت این تحقیق می باشد توجه به نیروی انسانی زنده و پویاست. نیروی انسانی آموزش دیده، ماهر و دارای انگیزه است که میتواند با ترکیب مطلوب منابع مادی و استفادهی بهینه از آن ها معجزهها بیافریند. نیروی انسانی کارآمد چیزی نیست که بتوان به سرعت آن را از جایی دیگر تأمین کرد. استخدام، آموزش سپس کارآموزی، آن گاه کسب و انباشت تجربهی کافی، نیاز به زمان و فرایند طولانی دارد. نیروی انسانی کارآمد، کار گروهی، مشارکت کارکنان، استفادهی کافی و بجا از فن شناسی و آگاهی از اهمیت بهره وری، رمز بهرهوری بالاست.
موفقیت در دستیابی به هدف بهره وری منوط به داشتن کارکنان بصیر آگاه، لایق و هنرمند است. البته مدیر اثربخش که خود نیز در زمره ی نیروی انسانی است، قادر خواهد بود که زمینه ی رشد بهره وری را با رفع موانع و ایجاد شرایط لازم فراهم، نیروی انسانی کارآمد و منابع مادی مورد نیاز را گردآوری و پس از ترکیب مناسب، هماهنگ نموده و با استفادهی بهینه از آن ها به هدف ها دست یابد.
یکی از اصلیترین شاخصههای حضور مدیر در سازمانی که مدیریت آنرا به عهده دارد، اتخاذ تصمیم مناسب و تلاش برای اجرای سریع، صحیح و کارآمد آن است. به عبارتی اگر تصمیمگیری مناسب و متناسب با اطلاعات صحیح و روز آمد و به هنگام بوده و شریانهای اطلاع رسانی سازمان از اطلاعات مناسب و شفاف برخوردار باشد، این شفافیت شامل همه ردههای سازمان میگردد. اتخاذ تصمیم منطقی و مؤثر بر اساس اطلاعات شفاف قوام و دوام عمر سازمان را تضمین و تثبیت خواهد کرد. از تصمیمگیری تاکنون تعاریف متعددی شده است.
«تصمیمگیری را میتوان طریقه عمل و یا حرکت در مسیر خاص تعریف نمود که با تأمل و آگاهانه، از میان راه و روش های مختلف برای نیل به یک هدف مطلوب، انتخاب شده است.»
«استار»[7] معتقد است که :«تصمیمگیری، پایه و اساس تمام وظایفی است که مدیر در سازمان انجام میدهد.»
تصمیمات سازمانی متعددند و هر سطح سازمانی تصمیمگیر خاصی را میطلبد. تصمیمات استراتژیک شامل آن دسته از تصمیمات هستند که جهت آنها متوجه آینده و هدفهای عالی سازمان است. نوع تصمیم، چرایی اتخاذ آن، ساز و کارهای مناسب برای اجرای تصمیم، موقع و زمان شایسته برای پرداختن به آن، گرفتن بازخور و نقد و بررسی تصمیم از جمله مسائلی است که در تصمیمات استراتژیک مورد بررسی قرار میگیرند.
در تحقیقات مختلف ابعاد شکلدهنده تصمیمات استراتژیک به شرح زیر بیان شدهاند:
- جهت دهی تصمیمات
- تعهد سازمانی
- شکلگیری فرهنگ مشارکت
- بلوغ سازمانی
- ریسکپذیری
با توجه به مؤلفههای فوق مدل تحقیق حاضر به قرار زیر خواهد بود:
نمودار 1-1 : مدل تحقیق
با توجه به مدل فوق در تحقیق حاضر به بررسی اثرات تصمیمگیری استراتژیک مدیران بر بهرهوری کارکنان پرداخته خواهد شد.
جهان معاصر با سرعتی شگفت انگیز در تحول و تغییر است. این تحول به یقین سرشتی تکاملی دارد و تکامل ویژگی بارز انسان است. گرچه جهان بشریت همیشه در تکامل بوده، لیکن تکامل امروزه چه از نظر تحول و چه به لحاظ سرعت، بی سابقه است. نقش نیروی انسانی در سازمان، نقش خلاق و سازنده و پویا است. نیروی انسانی با تلاش و کوشش و ایجاد هماهنگی در به کارگیری اجزاء دیگر، به سازمان تحقق بخشیده و روح و جان به آن داده و باعث به حرکت درآمدن آن می باشد و نقش عامل انسانی فراتر از نقش سایر اجزاء متشکل سازمان است چرا که بدون نیروی انسانی، سازمان به هیچ وجه نمیتواند مصداق پیدا کند. این امر در مورد سازمانهای خدماتی علیالخصوص بانکها بیشتر مصداق مییابد.
قطعاً بهرهوری کارکنان تا حد زیادی ماحصل تصمیمات مدیران است. اهمیت و توجه به نیروی انسانی و ارتباط آن با نوع تصمیمات مدیران در راستای ارتقای بهرهوری کارکنان، نقش بسزایی در موفقیت سازمان دارد. موفقیت یک سازمان رابطه ی مستقیمی با کاردانی و تلاش نیروی انسانی شاغل در آن را دارد. خلاصه آنکه آنچه شاه بیت غزل شیوای اهمیت این تحقیق می باشد توجه به نیروی انسانی زنده و پویاست. موفقیت در دستیابی به هدف بهره وری منوط به داشتن کارکنان بصیر آگاه، لایق و هنرمند است. البته مدیر اثربخش که خود نیز در زمره ی نیروی انسانی است، قادر خواهد بود که زمینه ی رشد بهره وری را با تصمیمات استراتژیک خود و رفع موانع و ایجاد شرایط لازم، نیروی انسانی کارآمد و منابع مادی مورد نیاز را گردآوری و پس از ترکیب مناسب، هماهنگ نموده و با استفاده ی بهینه از آن ها به هدف ها دست یابد.
هدف از انجام این تحقیق یافتن روابط میان ابعاد تصمیمگیری استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان است. با این فرض، هدف اصلی این پژوهش عبارت است از:
بررسی رابطه ی ابعاد تصمیمگیری استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان
اهداف فرعی این پژوهش عبارت است از:
- تعیین میزان جهت دهی در تصمیمگیری و اثرات آن بر بهره وری کارکنان
- تعیین میزان تعهد سازمانی و اثرات آن بر بهره وری کارکنان
- تعیین میزان مشارکت در تصمیمگیری و اثرات آن بر بهره وری کارکنان
- تعیین میزان بلوغ سازمانی و اثرات آن بر بهره وری کارکنان
- تعیین میزان ریسکپذیری مدیران در تصمیم گیری و اثرات آن بر بهرهوری کارکنان
فرضیه اصلی:
تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران بر بهرهوری کارکنان بانک ملت استان اصفهان تأثیر معناداری دارد.
فرضیه های فرعی:
- میان مؤلفه جهت دهی تصمیمات در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه تعهد سازمانی در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه شکلگیری فرهنگ مشارکتی در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه بلوغ سازمانی در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
- میان مؤلفه ریسکپذیری در تصمیمگیریهای استراتژیک مدیران و بهرهوری کارکنان در بانک ملت استان اصفهان رابطه معنادار وجود دارد.
در این پژوهش، هدف، بررسی اثرات تصمیم گیری های استراتژیک مدیران بر بهره وری نیروی انسانی بانک ملت استان اصفهان میباشد. روش تحقیق توصیفی ازنوع پیمایشی است. جامعه ی آماری در پژوهش حاضر کلّیه ی کارکنان بانک ملت استان اصفهان خواهند بود که کل جامعه ی آماری طبق اطّلاعات بانک ملت، 1500 نفر می باشد. روش نمونهگیری در این پژوهش، نمونهگیری طبقه ای است که پس از مشخص شدن تعداد نمونهها، به نسبت از هر شهرستان و از روی لیست شعب بانک، به تصادف انتخاب گردیده اند. جهت انجام این پژوهش با توجّه به اینکه واریانس جامعه نامعلوم بوده است، ابتدا مطالعه ی مقدماتی با توزیع تعدادی پرسشنامه، انجام و واریانس صفت مورد مطالعه برآورد گردیده است و سپس حجم نمونه 93 نفر تعیین گردیده است.
با عنایت به اینکه انتخاب ها به وسیله و ابزار تحقیق، به اهداف و روش انتخابی در تحقیق بستگی دارد، لذا در این تحقیق چون از شیوه توصیفی ـ پیمایشی استفاده گردیده است، پرسشنامه به عنوان ابزار مناسب جمع آوری دادهها می باشد. تجزیه و تحلیل دادههای این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و از طریق استفاده از نرم افزار SPSS صورت پذیرفته است. در سطح آمار توصیفی از مشخصه های آماری نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از آزمونهای ضریب همبستگی اسپیرمن، کندال، و پیرسون، و آزمون t مستقل استفاده خواهد گردید.
[7] .STARR
قیمت :37500 تومان
بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت parsavahedi.t@gmail.com
37,500 تومانافزودن به سبد خرید